Waar moet ik op letten bij het kopen van een longboard?

 

Wil je langere afstanden gaan afleggen, dan kun je het beste kiezen voor een pintail-model deck. Voor kortere afstanden en stadsgebruik is een kicktail cruiser-model het meest aan te raden. VORM levert beide modellen.

 

Welke longboard past bij mij?

 

Omdat ieder longboard met de hand word gemaakt in de ambachtelijke werkplaats, kun je materiaal en kleurstelling zelf kiezen.

 

Welke materialen worden er gebruikt?

 

Het deck wordt gemaakt van dunne lagen berkenhout, die samengevoegd onverwoestbaar zijn. Alle materialen hebben een FSC-houtkeurmerk. Voor de afwerking worden verschillende fineersoorten gebruikt, naar keuze, zoals hieronder afgebeeld.

Wat voor wielen en trucks worden gebruikt?

 

Wij leveren trucks van het merk Bolzen Germany, een hoogstaand kwaliteitsmerk voor een goede prijs. De Bolzen trucks zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. De Walzen wielen die VORM levert hebben een medium hardheid, dit geeft de prettigste rij-eigenschappen. Ze zijn verkrijgbaar in wit, groen en blauw. Deze set wordt compleet gemaakt met Trap abec 7 lagers.

 

Bij Trucks en wielen kun je de afbeeldingen bekijken.

 

Zit er garantie op de boards?

 

In onze algemene voorwaarden staat dat wij een jaar garantie geven op de boards, uiteraard alleen op fabricagefouten en niet op zelf veroorzaakte schade. Ruilen en eventueel (ongebruikt!) retourneren is uiteraard ook mogelijk.